Fiolijn van Dijk, manager Inkomen:

Grip op de uitvoering en kosten van verzuim

Verzuim is een belangrijk onderwerp voor (bijna) elke werkgever. Als inkomensadviseur kun jij de werkgever voorzien van het beste advies hierover. In de eerste plaats adviseer je over verzekeringen, maar je wilt een werkgever graag meer bieden dan alleen verzekeringen. Dat vraagt een bepaalde tijdsinvestering.

Fiolijn van Dijk

Fiolijn: “Het dashboard geeft je inzicht in de ontwikkeling van het verzuim bij de werkgever.”

Meerdere aanbieders op één plek

Als adviseur heb je altijd te maken met administratieve taken. Deze kunnen veel tijd kosten. Tijd die je misschien liever besteedt aan je relaties, want dat levert uiteindelijk meer op. Maar dan moet je wel tijd overhouden om je relaties zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen.

Gelukkig hoef je tegenwoordig als adviseur geen offertes meer op te vragen bij verschillende maatschappijen. In de Inkomentool van Nedasco kun je inkomensoplossingen van verschillende aanbieders vergelijken, offreren en aanvragen. 

“De inkomentool doet wat het belooft. Je krijgt toegang tot het aanbod van verschillende verzekeraars en kunt in één keer meerdere offertes en premieberekeningen maken. Dat scheelt behoorlijk in je tijd. We kijken daarnaast regelmatig hoe we de tool beter kunnen maken met nieuwe producten en diensten”, zegt Fiolijn van Dijk, manager Inkomen.

‘Je krijgt toegang tot het aanbod van verschillende verzekeraars en je kunt in één keer meerdere offertes en premieberekeningen maken’

Data als verlengstuk van je advies

De behoefte van jouw relatie verandert. Doordat het verzuim in Nederland stijgt, komen werkgevers voor andere uitdagingen te staan. Eerder was het vergelijken op premie en voorwaarden het belangrijkst. Nu wordt ook het inzicht in de ontwikkeling van verzuim steeds belangrijker voor jou als adviseur.

Fiolijn: “Met het Inkomendashboard van Nedasco kun jij een nog waardevollere gesprekspartner zijn voor je relatie. Je kunt een partner zijn bij het beheersen van de schade. Het dashboard geeft je inzicht in de ontwikkeling van het verzuim bij de werkgever. Zo zie je bijvoorbeeld hoe de verdeling van verzuim is binnen het bedrijf en hoe deze het doet ten opzichte van de sector. Daarop kun je monitoren. Zie je bijvoorbeeld dat het verzuim toe- of afneemt? Dan kun je proactief je relatie benaderen en advies geven over de verzekering.”

Be Suitable 

De kosten van verzuim kunnen oplopen tot maar liefst 400 euro per werknemer per dag! Het is dus van groot belang dat ondernemingen grip krijgen en houden op ziekteverzuim. 
Ter ondersteuning van deze ondernemingen – die klant zijn van de adviseurs – heeft Nedasco een aantal jaren geleden Be Suitable opgericht. Zij zetten specialisten in op dossier- en organisatieniveau en zijn zo het verlengstuk van de HR-adviseur of directie bij verzuim en WGA-vraagstukken.
De specialisten die Be Suitable inzet zijn (register)casemanagers, arbeidsdeskundigen en juristen met kennis van de sociale wet- en regelgeving. Als ‘regisseur’ focussen zij zich op de financiële belangen en het toekomstperspectief van zowel werkgever als werknemer. 

Arbodienstverlening

Uit onderzoek blijkt dat het MKB onvoldoende bekend is met de Arbowet. De aanwezigheid, rol en taken van de preventiemedewerker is bij veel bedrijven onbekend. Net als het hebben van een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Ook is men niet altijd bekend met de wettelijke taken bij verzuimbegeleiding, tijdens en na een ziekmelding. Daarom heeft Nedasco een intensieve samenwerking met een aantal arbodienstverleners, waaronder hun eigen arbodienstverlener ArboNext. 

“Na een melding in het verzuimsysteem van Nedasco worden alle professionals in één keer aangehaakt. Daardoor zijn er korte lijnen en kan er altijd snel geschakeld worden. De professionals onderhouden intensief contact met elkaar en overleggen regelmatig. De MKB-ondernemer wordt daarnaast ook ondersteund door de professionals van Be Suitable bij de begeleiding van de verzuimende werknemer.”

Belang van een goede sparringpartner

Het kan prettig zijn om te sparren met iemand die verstand van zaken heeft en die jouw uitdagingen en de markt kent en begrijpt. Bij de afdeling Inkomen van Nedasco zitten mensen die je wijzen op de belangrijkste trends en ontwikkelingen en de kansen die jij daardoor hebt. 

Meer dan verzekeringen

Om een complete serviceprovider te zijn wil Nedasco meer bieden dan verzekeringen alleen. Het gaat om het totaalplaatje. De afdeling Inkomen van Nedasco loopt al een paar jaar aan kop met goede tooling en de aanvullende diensten Arbonext en Be Suitable. Daarnaast vindt Nedasco kennis delen erg belangrijk. Regelmatig organiseren ze webinars, trainingen, en publiceren ze blogs, checklists en whitepapers.

Dit artikel is gesponsord door Nedasco.