AM Podcast

AMpodcast De Assurantieclub

AOV: 'Richt toegang tot arbozorg anders in'

In aanloop naar de verplichte AOV voor zzp'ers, zoals vastgelegd in het pensioenakkoord, staat de de AMpodcast De Assurantieclub in het teken van dit thema. Waarom hebben zo weinig zelfstandigen een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Hoe ziet de AOV van de toekomst eruit? En wat kunnen adviseurs doen?

In de podcast gaan AM-redacteur Alexandra Meijer en voorzitter Bert Sonneveld van de Federatie van Assurantieclubs in gesprek met experts uit de verzekeringsbranche: Cosmas Blaauw (oprichter SharePeople) en Maarten Prins, assurantieadviseur en lid van Fidig (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland), schuiven aan bij het gesprek.

'Preventie is een wassen neus'

De gasten reageren in de podcast op de stelling: ‘Bij de meeste AOV’s is preventie is een wassen neus.’ Prins vindt het een terechte opmerking. “Er zijn verzekeraars die wat zaken aanbieden, maar er wordt weinig gebruik van gemaakt.”

Blaauw denkt dat de intentie van verzekeraars op dit vlak wel goed is, maar plaatst een kanttekening. “Als je als zzp’er zoekt naar waar je moet aankloppen voor preventie, ga je niet meteen naar degene van wie je geld krijgt als je ziek wordt.”

Er volgt een discussie over wie die vraag naar preventie dan wel moet stellen. De adviseur wellicht? Beluister het antwoord in de podcast.