Twee vrouwen bij een balie

apc holland

De aanschaf van een gebouw voor de verhuur is voor veel mensen een interessante belegging. Het verzekeren van een woning die niet door de eigenaar bewoond wordt, zoals in het geval van box 3-woningen, kan echter een uitdaging vormen. Zeker als de woning leegstaat, gebruikt wordt als vakantieverblijf of er kamerverhuur plaatsvindt aan bijvoorbeeld studenten of arbeidsmigranten.

Het verzekeren van verhuurde gebouwen met een woonbestemming valt regelmatig tussen wal en schip. In dit snel veranderende landschap van vastgoedbeleggingen biedt het Particulier Onroerend Goed (POG) pakket een oplossing voor de verzekeringsbehoeften van woningverhuurders.

Het POG-pakket komt voort uit de groeiende vraag naar verzekeringsoplossingen voor particulier woningverhuur. Traditionele verzekeringen schieten vaak tekort bij deze specifieke categorie.

Al binnen één minuut

Op dinsdag 28 november heeft apc holland tijdens de AMdag de vernieuwde online Particulier Onroerend Goed productomgeving gelanceerd met het beat-the-bartender spel. Tijdens dit spel kon je als bezoeker de uitdaging aangaan en ervaren dat het aanvragen van een premie-indicatie even snel gaat als het halen van een drankje (of zelfs sneller).

De conclusie? De nieuwe omgeving biedt veel gebruiksgemak. Een aanvraag plaatsen gaat razendsnel; dit kan al binnen één minuut. Je ontvangt meteen een premie-indicatie en kunt deze direct e-mailen aan jouw relatie.

‘Je hebt de luxepositie van een grote verzekeraar, maar wel dagelijks te maken met dezelfde mensen’

Kleinschalig maar groots

Dirk Rooze van NeemDirk verzekeringen: "apc holland is kleinschalig maar groots in de producten. Hierdoor heb je eigenlijk de luxepositie van een grote verzekeraar, maar je hebt wel dagelijks met dezelfde mensen te maken. Zij hebben de kennis en expertise in huis om je van een goed antwoord te voorzien. Hierdoor kun je op elkaar bouwen en samen het juiste product voor de relatie neerleggen."

Voordelen van het POG-pakket:

 1. Dekking voor alle van buitenkomende onheilen:
  • Standaarddekking voor alle van buitenkomende onheilen. Deze dekking biedt een bredere bescherming voor onverwachte gebeurtenissen.
 2. Huurderving:
  • Standaard is tien procent huurderving meeverzekerd, dit vermindert financiële zorgen bij schade.
 3. Garantie tegen onderverzekering:
  • Dankzij de Infofolio-koppeling wordt er automatisch een herbouwwaarde opgehaald waarmee wij garantie tegen onderverzekering kunnen garanderen.
 4. Eenvoudig plaatsen van meerdere gebouwen in één pakket:
  • Flexibiliteit om moeiteloos meerdere gebouwen in één pakket te plaatsen voor een efficiënte verzekering.
 5. Meeverzekeren van zonnepanelen en extra opties:
  • Zonnepanelen kunnen tot € 15.000 meeverzekerd worden. Ook zijn er extra opties voor glas, zonwering en aanvullende huurderving.
 6. Aansprakelijkheidsverzekering voor gebouweigenaren:
  • Bescherming tegen risicoaansprakelijkheid als gebouweigenaar, met deskundige hulp bij schadegevallen.
 7. Milieuschadeverzekering (MSV) voor duurzaam beheer:
  • De mogelijkheid voor het verzekeren van milieuschade, met aandacht voor zonnepaneeldeeltjes en asbest, om zo te voldoen aan strengere regelgeving.
 8. 24/7 hulp bij schade:
  • Ongeacht het tijdstip biedt de calamiteitendienst 24/7 hulp bij schade, waarbij zowel de eigenaar als huurder wordt ondersteund.

Gebouwverzekering: Als eigenaar van een gebouw is het van essentieel belang dat alles goed geregeld is. De verzekering dekt het gebouw en eventuele verbeteringen, terwijl aanvullende dekkingen zoals glas en zonwering beschikbaar zijn. Ook is er een optie voor extra huurderving bovenop de standaard tien procent.

Aansprakelijkheidsverzekering Onroerend Goed (AOG): Als wettelijk aansprakelijke eigenaar biedt de AOG-dekking bescherming tegen schade veroorzaakt door gebreken aan het gebouw. Deskundigen staan klaar voor advies, verdediging, en betaling volgens wettelijke verplichtingen.

Milieuschadeverzekering (MSV): Met de MSV ben je voorbereid op de strengere milieuregelgeving. Dekking omvat sanering bij overschrijding van normen, zaakschade door zonnepaneeldeeltjes, en kosten voor onderzoek of rechtsbijstand. Een essentiële keuze voor eigenaren met zonnepanelen of mogelijk aanwezig asbest.

Paul Röthengatter – CEO apc holland

Paul Röthengatter – CEO apc holland

Het Particulier Onroerend Goed (POG) pakket biedt een allesomvattende oplossing voor het verzekeren van woningen voor verhuur, en de voordelen ervan maken het aantrekkelijk voor eigenaren die hun investeringen willen beschermen. Voor een premie-indicatie kunnen adviseurs eenvoudig terecht bij het online systeem, waarmee het verzekeren van particuliere woningen voor verhuur een fluitje van een cent wordt.

Dit artikel is gesponsord door apc holland.